Tässä vastauksia muutamiin yleisimpiin kysymyksiin, joita viihdepianistilta usein kysytään. Jos et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, ota rohkeasti yhteyttä.

Millainen on viihdepianistin ohjelmisto?
Monipuolinen ohjelmistoni sisältää mm. kevyttä klassista, ragtimea, tunnettuja evergreenejä sekä modernin viihdemusiikin helmiä – tuhansia kappaleita. Voit kuunnella esimerkkejä Musiikkinäytteet-sivulla. Otan mielelläni vastaan myös asiakkaiden toivomuksia – näin kehitän myös omaa osaamistani ja ohjelmistoani.

Mihin viihdepianistin voi tilata esiintymään?
Juuri sinne minne halutaan. On vaikeaa keksiä juhlatilaisuutta, jonka arvokkuutta ja tunnelmaa korkeatasoinen pianomusiikki musiikki ei kohottaisi. Konserttisalien, ravintoloiden, yökerhojen ja pianobaarien lisäksi olen soittanut mm. yritysjuhlissa, häissä, merkkipäivillä, VIP-tilaisuuksissa, pikkujouluissa, perhejuhlissa, charter-risteilyillä ja sekä yksityisillä että julkisilla gaala-illallisilla.

Entä jos haluatte muutakin ohjelmaa?
Tarvittaessa esiinnymme myös isommalla kokoonpanolla: halutessanne voimme järjestää vaikka rehelliset humppatanssit tai konsertin. Vuosien saatossa olen esiintynyt Suomen huippuartistien, mm. Tomi Metsäkedon ja Jari Sillanpään, kanssa. En vedä kaneja hatusta, mutta halutessanne suositusta muuksi ohjelmanumeroksi, vaikkapa taikurin tai koomikon, minulla saattaa olla muutama rakentava ehdotus. Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Entä jos esiintymispaikalla ei ole pianoa tai äänentoistoa?
Sitten tuon ne mukanani. Minulla on erinomainen sähköpiano ja laadukkaat äänentoistovälineet, joilla musiikki ja tietysti myös juonnot, puheet ja muut ohjelmanumerot saadaan kuulumaan. Tilantarve on n. 4 m² (2 m x 2 m) ja sähkövaatimus min. 230V/10A. Tarvittaessa voin myös kaunistaa esiintymisaluetta taustakankailla ja valaistuksella.

Äänentoistoa juhlien järjestäjä tulee harvoin ajatelleeksi. Jo 30-40 hengen tilaisuuksissa äänentoistolaitteisto on paikallaan. Myös ”oma musiikki” esim. pädiltä tai läppäriltä saadaan kuulumaan ja langattomat mikrofonit järjestyvät, kunhan muistatte asiasta mainita.

Viihdepianisti on kovan linjan ammattilainen
Onnistuminen on aina tärkeintä. Siksi huomioin tilaisuuden luonteen aina kaikilta osin mahdollisimman hyvin. Jos en tuo soitinta itse, varmistan pianon tai flyygelin kunnon ja vireen etukäteen. Esiinnyn yleensä ilman nuotteja – näin nuotteja etsiessä ei synny hiljaisia hetkiä. Lisäksi kunnioitan tilaisuuden luonnetta pukeutumisellani: vaatekaapista löytyy useiden pukujen lisäksi musta ja valkoinen smokki.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!